Увид у део Јединственог бирачког списка

09.11.2023.
   

ОБАВЕШТЕЊЕ 

Грађани са пребивалиштем на територији општине Кањижа могу извршити увид у део Јединственог бирачког списка за територију општине Кањижа, тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку података на начин и по поступку утврђеном законом.

Општинска управа  ће извршити упис свих малолетних лица за које поседује податке и која бирачко право стичу најкасније 17. децембра. Интерно расељена лица (лица која имају пребивалиште на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија а боравиште на територији општине Кањижа) могу извршити увид у део Јединственог бирачког списка за подручје оппштине Кањижа и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку Јединственог бирачког списка уз приказ личне карте или путне исправе.

Најкасније до 25. новембра у поноћ грађани могу поднети захтев Општинској управи да се у Јединствени бирачки списак упише податак да ће бирач на изборима за народне посланике гласати према месту боравишта у земљи.

Бирачи који имају боравиште у иностранству могу преко дипломатско- конзуларног представништва Републике Србије најкасније до 25. новембра у поноћ, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у иностранству.

Јединствени бирачки списак закључује се 1. децембра у поноћ. 

Захтев за вршење промене у Јединственом бирачком списку подноси се Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Београд, Бирчанинова 6, односно Општинској управи општине Кањижа. О непосредно поднетом захтеву за вршење промене у Јединственом бирачком списку Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије доноси решење одмах, а најкасније у року од 24 часа од пријема уредног захтева.

Грађани општине Кањижа од 3. новембра могу извршити увид у део Јединственог бирачког списка за подручје општине Кањижа и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку Јединственог бирачког списка уз приказ важеће личне карте или путне исправе, најкасније до 1. децембра у поноћ када се бирачки списак закључује, сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова, у просторијама Услужног центра Општинске управе, канцеларија бр. 2, шалтер 1, у објекту Градске куће у Кањижи. 

О захтеву за промену у делу Јединственог бирачког списка за општину Кањижа надлежни орган одлучује у року 24 часа од пријема захтева. Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем е-управе. 

 

Атила Каса дипл. правник,

Руководилац Одељења за општу управу и заједничке послове



Обавештење о изглагању на увид дела бирачког списка за подручје општине Кањижа