Конкурс за попуњавање положаја начелника општинске управе

20.12.2017.
  

На основу члана 56. став 3. и члана 95. став 1. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник Републике Србије“, бр. 21/2016), члана 12. став 2. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Сл. гласник РС“, бр. 95/2016), на основу члана 17. Одлуке о организацији Општинске управе општине Кањижа („Службени лист општине Кањижа“, бр. 9/14, 7/15, 25/16 и 13/17) и члана 59. Пословника Општинског већа општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 2/2010 и 12/2017), Општинско веће општине Кањижа, на 58. седници одржаној 15.12.2017. године, расписује и оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ КАЊИЖА


I Орган у коме се раднo местo попуњава:

Општинска управа општине Кањижа, Кањижа, Главни трг 1

II Положај који се попуњава:

начелник општинске управе - положај у првој групи

Опис послова:

             руководи и координира радом општинске управе;

             планира, усмерава и надзире рад општинске управе;

             усклађује рад организационих јединица општинске управе и обезбеђује њено функционисање као јединственог органа;

             остварује сарадњу организационих јединица у оквиру општинске управе;

             обавља и друге послове у складу са законом, статутом општине, одлукама скупштине општине, општинског већа и председника општине;

Услови: стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен државни стручни испит, најмање пет година радног искуства у струци,

Општи услови: држављанство Републике Србије, да је учесник конкурса пунолетан, да учесник конкурса није правноснажно осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци и да учеснику конкурса раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа.


III Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс:

             уверењe о држављанству (не старије од 6 месеци);

             извод из матичне књиге рођених;

             диплома или уверење којим се потврђује стечено високо образовање из научне области правне науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету;

             уверење о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима (лица са положеним правосудним испитом, уместо уверења о положеном државном стручном испиту, достављају уверење о положеном правосудном испиту);

             доказ о најмање пет година радног искуства у струци (потврда, решење и други акти којима се доказује на којим пословима и са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство),

             уверење да кандидат није правноснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци (извод из казнене евиденције надлежне Полицијске управе издат након објављивања конкурса)

             уверење да се против лица не води истрага и да није подигнута оптужница

             учесници конкурса који су били у радном односу у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе, поред наведених доказа, достављају и доказ да им раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа.

               

Кандидати са положеним правосудним испитом уместо доказа о положеном државном стручном испиту, подносе доказ о положеном правосудном испиту.

Сви докази прилажу се у оригиналу или у овереној фотокопији.

Одредбом чл. 9. и 103. Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС“, број 18/16) прописано је да орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.

Документи о чињеницама о којима се води службена евиденција су: уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, уверење о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима и уверење о положеном правосудном испиту.

Потребно је да учесник конкурса, уз напред наведене доказе, достави изјаву којом се опредељује за једну од могућности: да орган прибави податке о којима се води службена евиденција или да ће то кандидат учинити сам.

Пример изјаве се налази на интернет страни општине Кањижа у прилогу јавног конкурса где се иста може преузети.

Стручна оспособљеност, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: У изборном поступку проверава се: познавање Закона о локалној самоуправи, прописа који уређују рад општинске управе, стручна оспособљеност за рад на положају и вештина комуникације – увидом у податке из пријаве и разговором. О времену и месту одржавања усмене провере кандидати се обавештавају путем е-mail адресе или телефонским позивом.

IV Tрајање рада на положају и место рада: Рад на положају траје пет година, а место рада је Општинска управа општине Кањижа, Кањижа, Главни трг 1.


V Рок за подношење пријава на конкурс и садржина пријаве:  Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана оглашавања обавештења о јавном конкурсу у дневним новинама.

Пријава на конкурс садржи име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања, број телефона, e-mail адресу,  податке о образовању, податке о врсти и дужини радног искуства с кратким описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве на конкурс, одговорностима на тим пословима, податке о стручном усавршавању и податке о посебним областима знања. Пријава мора бити својеручно потписана.


VI Адреса на коју се подносе пријаве: Пријава се подноси на адресу: Општина Кањижа,  Главни трг 1, 24420 Кањижа, са назнаком „За Конкурсну комисију – јавни конкурс за начелника“.
 

VII Лице које је задужено за обавештења о конкурсу: Марија Ковач, послови управљања људским ресурсима, контакт телефон 024/ 875 166 лок. 233, сваког радног дана од 10.00 до 15.00 часова.


VIII Напомене: Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви тражени докази у оригиналу или фотокопији овереној од надлежног органа (јавног бележника, у општинској управи или суду), биће одбачене. Као доказ се могу приложити и фотокопије докумената које су оверене пре 1. марта 2017. године у основним судовима, односно општинским управама.

Оглас о јавном конкурсу објављује се на интернет презентацији општине Кањижа, на огласној табли Општинске управе општине Кањижа, а обавештење о јавном конкурсу и адреси интернет презентације на којој је објављен оглас објављује се у локалном листу „Кањишке новине“ на мађарском језику и дневном листу „Дневник“.

Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.



Јавни конкурс за попуњавање положаја начелника Општинске управе општине Кањижа – са формуларима Изјава - .DOC

Јавни конкурс за попуњавање положаја начелника Општинске управе општине Кањижа – са формуларима Изјава - PDF