Реновирање базена на кредит

27.06.2016.
   

Радови на санацији и реконструкцији базена у излетишту Штранд на обали Тисе у Кањижи су у току, а предвиђено је да се заврше до краја јула или почетком августа, тако да ће купачима бити на располагању тек у другој половини летње сезоне. Улагање се финансира из општинске касе, а на недавној седници Скупштине општине Кањижа донета је одлука да се општина дугорочно задужи кредитом за финансирање капиталних инвестиционих радова за 19,5 милиона динара, управо за реконструкцију базена.

Ову инвестицију одборници претходног сазива Скупштине општине ребалансом буџета уврстили су као ставку која ће се финансирати ове године. За узимање кредита општина је добила сагласност Управе за јавни дуг ресорног Министарства финансија, имајући у виду да су обавезе по раније уговореним кредитима нешто више од 140 милиона динара, односно да износ главнице и камате који годишње доспева на наплату неће бити већи од 15 посто укупно оствареног текућег прихода буџета локалне власти у претходној години.

У базен на кањишком Штранду није улагано већ две деценије, а општински челници уверавају да у погледу извођења радова у летњој сезони, није било друге могућности. Могло је да се бира између две опције, или да се базен затвори јер није погодан за коришћење, или да се крене са радовима пред почетак сезоне, јер се чекало и на процедуру поступка јавних набавки за избор извођача.

Више информација:


Реновирање базена на кредит

Базен у Кањижи биће завршен до августа