Пресвлачење старог базена у Кањижи

21.04.2016.
 

За предстојећу летњу сезону стари базен на кањишком купалишту Штранд на обали Тисе биће у потпуности обновљен средствима из општинске касе. Пројекат за темељну реконструкцију базена је урађен и сада је у току јавна набавка за избор извођача радова, а како је најављено ово значајно улагање у развоју туристичке инфраструктуре, биће реализовано до прве половине јуна.

Начелник општинског Одељена за привреду, финансије и развој Роберт Фејстамер напомиње да је израђена комплетна пројектна документација за нову конструкцију базена, јер у стари објекат није улагано већ две деценије. У општини се надају да ће мештани и гости у базену уживати већ овог лета, иако ће радови можда мало ући у купалишну сезону, али ће се овим улагањем обезбедити услови да се сезона купања може продужити.

За реконструкцију и обнову базена из општинске касе издвојено је 19,5 милиона динара. Фејстамер напомиње да је предвиђено да се инвестиура и у обнову објеката некадашњем одмаралишта „Потисја”, које је сада неискоришћено, а ова и друга улагања требало би да допринесу да обала Тисе у Кањижи буде привлачна за посетиоце из ове средине, али и туристе са стране.

Више информација:


Пресвлачење старог базена у Кањижи