Дом кајакаша постаје наставни центар

20.04.2016.
 

Реализује се прва фаза пројекта изградње спортског наставно образовног центра у дому Кајакашког клуба „Братство” на обали Тисе у Кањижи. Улагање је вредно око 10 милиона динара и од изузетног значаја је за даљи развој спорта у овој средини. Око три милиона динара за ову инвестицију обезбеђује локална самоуправа, а према споразуму преостали део финансирају Министарство омладине и спорта Србије и Покрајински секретаријат за омладину и спорт АП Војводине.

Начелник Одељења за привреду, финансије и развој Општинске управе Кањиже Роберт Фејстамер каже да је идеја потекла пре годину дана, када се за исти сто село са свим заинтересованим, како би се овим улагањем пружила подршка спортским клубовима и развоју спорта, а према речима Фејстамера у складу са Стратешким програмом развоја спорта у општини наставиће се са улагањима у развој инфраструктуре.

Председник КК „Братство” Стеван Кнежевић наглашава да план изградње објекта Дома кајакаша датира из 1996. године и да су приземље и први спрат коришћени, али да се прошле године дошло на идеју да се читав објекат стави у функцију не само за потребе кајакаша, него и укупно развоја спорта у општини.

Више информација:





Фото: Карољ Пушкаш грђевинки инжињер