Мотор за спасилачки чамац

19.02.2016.
 

Ванбродски мотор Спасилачко-ронилачком тиму из Сенте уручили су јуче на кањишком штранду на обали Тисе представници локалне самоуправе Кањиже. Начелник Одељења за привреду и развој Кањиже Роберт Фејстамер, каже да је општина из конкурсних средстава обезбедила куповину мотора за чамац, вредног 800.000 динара, и поклонила га Спасилачко-ронилачком тиму из Сенте, који покрива ток Тисе од границе до Титела, у дужини од 164 километара.

Нандор Барањи и Кристијан Роберт из Спасилачко-ронилачког тима из Сенте захвални су локалној самноуправи Кањиже која је њихову специфичну делатност подржала вредним даром, мотором „хонда” од 50 коњских снага, за чамац који су поседују. Они наглашавају да је сенћанском тиму, који у свом саставу има сертификоване рониоце-спасиоце, недостајао мотор за покретање чамца за спасавање.

Спасилачко-ронилачки тим из Сенте се на манифестацијама које се одржавају у Кањижи, Сенти и другим потиским местима укључује ради обезбеђења и спашавања на води, обезбеђује плаже, укључује се у потрагу за несталим лицима и стварима у реци. Претходних година били су и драгоцена подршка приликом подводних археолошких истраживања на Тиси уз поприште чувене Сенћанске битке из 1697. године.

- Док нисмо успели да обезбедимо одговарајући чамац, за који нам је поклон мотор из Кањиже драгоцен, радили смо скоро штапом и канапом, јер смо поседовали само један десантни војни чамац са којим смо деловали. Сада ћемо имати услове да можемо да делујемо ефикасније и под много бољим условима – каже ронилсац-спасилац Кристијан Роберт Аџић.

Више информација:


Мотор за спасилачки чамац

Ванбродски мотор Спасилачко-ронилачком тиму из Сенте




Фото: Карољ Пушкаш грђевинки инжињер