Одржана задња седница СО Кањижа у 2015. години

31.12.2015.
 

Одборници Скупштине општине Кањижа на последњем лањском заседању усвојили су буџет општине за 2016. годину у укупном износу од 1,18 милијарди динара, што је према образложењу Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију приближно лањском буџету. Од 25 присутних одборника, само двојица из УКРОКА-а гласали су против, ценивши да је план нереалан и расипнички.

Буџyетом су обухваћена најзначајнија инфраструктурна улагања, која су већ започета и очекује се њихов завршетак или исплата на терет буyета за 2016. годину, као што је то случај са завршном фазом изградње аутобуске станице у Кањижи, другом фазом бициклистичке стазе у Хоргошу, затим, санацијом дела водовода и другим инвестицијама. Буyџетом је прецизирано више од 60 разних пројеката, за које се очекује подршка на конкурсима виших нивоа власти.

Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе, предвиђена су 254 запослена, од којих 57 у Општинској управи, плус четири именована и постављена лица, у Предшколској установи „Наши бисери“ 78, ЈП „Комуналац“ 30, ЈП за уређење насеља девет, ОКУ „Кнеса“ 13, Библиотеци „Јожеф Атила“ осам, у три привредна друштва чији је оснивач Општина је 31 запослени („Диспечер“ 10, „Инфо-Кањижа“ 15 и „Кањижа-Туризам“ шест). Начелница Општинске управе Ана Дукаи је саопштила  да у општини Кањижа у јавним службама на основу утврђеног броја нема потребе за отпуштањем.

Минимално је повећана такса за држање моторних друмских и прикључних возила, за 20, 30 или 50 динара, а повишена је и боравишна такса, тако да ће туристи убудуће уместо 90 плаћати 120 динара дневно.

Више информација:


Нема прекобројних у јавним службама Кањиже

Usvojen budžet opštine Kanjiža za 2016