Бесповратна помоћ за 18 фирми

16.11.2015.
 

Закључивањем другог круга конкурса за доделу средстава за микро, мала и средња предузећа, заокружен је пакет подршке привредницима из општинске касе Кањиже за ову годину. Новац је намењен за суфинансирање камата код кредита, куповину опреме и стандардизацију. Начелник Одељења за привреду, финансије и развој при Општинској управи Кањиже Роберт Фејстамер саопштио је да је у другом кругу за шест фирми расподељено 1,8 милиона динара, док је на првом конкурсу 12 привредника добило 2,7 милиона динара.

Заинтересованост предузетника за бесповратна средства била је већа, јер се на први конкурс јавило 25 и други седам фирми, али неке нису приложиле комплетну документацију. Опредељење је било да се у овој години од давања подстицаја изузму фирме које се баве трговином. На другом конкурсу по 500.000 динара додељено је СЗР „Холкер” из Кањиже и „МДМ Мартоношки деликатес” из Мартоноша, а бесповратна средства су одобрена још кањишким фирмама Посластичарници „Рожа Рожа” 265.000, Студију „Графопак” 250.000, „Металманији” 207.000, док је мартоношка фирма „Омега ЦЕЕ” добила 78.430 динара.

У Општинској управи Кањиже отворена је и посебна канцеларија за подршку привредницима, у којој они могу да се јаве и добију све одговоре на питања у вези инвестирања, имовинско правних односа и могућности за учешће на конкурсима. Улога канцеларије, према речима Фејстамера је управо да се побољшају комуникација и директна сарадња између локалне самоуправе и привредника.

Више информација:


Бесповратна помоћ за 18 фирми

Подршка локалне самоуправе развоју привреде