Пречистач за котларницу

08.10.2015.
  

У предузећу „Виса Пром“ д.о.о у Кањижи захваљујући подршци локалне самоуправе Кањижа средствима за развој привреде реализовано је улагање у пречистач  дима котларнице у фабрици палета и фурнира. Вредност ове инвестиције је око 15.000 евра, а према речима власника Милана Ковачевића пројекат постројења по познатој технологији реализовала је фирма „Електромотор Шимон“ из Сенте.

Председник општине др Михаљ Бимбо, напомиње да је предузеће „Виса Пром“ конкурисало за подршку набавке пречистача дима из котларнице, а да је ово улагање локална самоуправа подржала јер годинама постоји проблем загађености ваздуха и животне средине у самом окружењу фабрике. Бимбо наглашава да је, захваљујући овом улагању, поново обезбеђена здрава животна средина за становнике околних улица.

Предузеће „Виса Пром“ је постало власник некадашње Фабрике „Петар Драпшин“ у Кањижи 2011. године, у којој су била неоходна значајна улагања, од грађевинских радова до отклањања кварова на дотрајалим машинама. У фабрици је приликом куповине било 45 радника, а сада је ангажовано више од 200 и предузеће углавном послује на северу Војводине, али и са партнерима из више европских земаља.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/precistac-za-kotlarnicu

https://www.youtube.com/watch?v=KKx3EtpHiak




Фотограф: Карољ Пушкаш грађевински инжењер