Помоћ није политичко питање

03.09.2015.
 

Веома је важно, нагласили су чланови делегације Покрајинске владе и Покрајинског савета за миграције, с председницима др Бојаном Пајтићем и Михаљем Њилашом, који су боравили у Кањижи, да се помогне људима у невољи, и да то није ни политичко питање нити питање формалне природе, него је питање да ли сте људско биће или нисте, па тим људима треба пружити све што је могуће.

Покрајинска влада је општини Кањижа определила готово 14 милиона динара за решавање инфраструктурних проблема на обезбеђивању елементарних хигијенских и санитарих услова за прихват и збрињавање избеглица.  Покрајинска влада се придружила захтеву општине Кањижа да Република Србија определи додатних 50 полицајаца за то подручје, што је веома важно ради безбедности тих људи и њиховог даљег одласка у Европу. То је, како је речено, важно због тога што се жели обезбедити амбијент у којем ће се људи осећати безбедно јер су они овамо дошли спасавајући живе главе. Покрајински званичници се придружују и захтеву кањишке општине, да Република Србија и ЕУ обезбеди више новца за решавање проблема.

Црвени крст Кањиже у прихватном кампу на Вашаришту свакодневно најугроженим избеглицама, пре свега деци и најстаријим лицима, расподели 200 оброка и већу количину флаширане воде.

 

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/hronika/kroz-srbiju-proslo-115000-migranata

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/od-pokrajine-za-izbeglice-kanjizi-14-miliona_634453.html

https://www.youtube.com/watch?v=zDoX0PlImKE




Фотограф: Карољ Пушкаш и Владимир Јовановић