Аутобуси само за ђаке

28.08.2015.
  

Пет половних аутобуса увезених из Немачке у добром стању, којима ће од почетка школске године бити организован превоз ученика из кањишке општине, показано је испред Градске куће. Председник општине др Михаљ Бимбо изјавио је да је локална самоуправа два месеца радила на проблему безбедног путовања ученика од 1. септембра, с обзиром на ситуацију с мигрантима.

- Сматрамо да су родитељи потпуно у праву када стрепе због почетка школске године. Купили смо пет аутобуса уз подршку и из буyета општине, а аутобуси су у власништву фирме „Енка-Путнички”. Захваљујући улагању ученици основних и средњих школа ће путовати безбедно и у хигијенски чистим аутобусима - рекао је Бимбо.

Председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко је саопштио да је и са суботичким превозником „Суботица трансом” разговарано о припремама за предстојећу школску годину и да је добијено чврсто обећање да ће аутобуси који се планирају за превоз школске деце бити максимално чисти и хигијенски безбедни. Према речима Лацка „Суботица транс” није у могућности да купује нове аутобусе него ће користити расположиве ресурсе.

- Од почетка школске године све школе и вртиће посебно ће обезбеђивати полиција, а планирамо да ангажујемо и додатну службу обезбеђења, да би све било у најбољем реду, у погледу физичке и хигијенске безбедности. Ситне проблеме којих увек има, као и до сада решаваћемо у ходу у интересу наших грађана и свих људи који долазе у општину Кањижа – рекао је Лацко.

 

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/autobusi-samo-za-djake

https://www.youtube.com/watch?v=LZI70DuSuDY