Формиран Покрајински савет за миграције

25.08.2015.
 

Покрајински савет за миграције предложио је војвођанској влади да општини Кањижа због повећаног броја миграна упути на име помоћи 13,74 милиона динара. На конститутивној седници усвојен је програм мера и акција које ће бити предузете „у циљу решавања проблема проузрокованих повећаним бројем миграната на територијама локалних самоуправа Кањиже и Суботице”. Председник тог савета, који је основала војвођанска влада, је Михаљ Њилаши, а чланови су представници Црвеног крста Војводине, УНХЦР, Дирекције за робне резерве Војводине, Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Полицијске управе Нови Сад...

Њилаш је истакао да се, формирањем Савета, Покрајинска влада активно укључила у послове у вези са управљањем миграцијама на територији Војводине, саопштено је после седнице савета. На седници је донета одлука да се упути предлог Покрајинској влади о одобравању средстава из сталне буџетске резерве за локалну самоуправу у Кањижи.

Та средства би била утрошена „за ревитализацију јавних површина, инфраструктуру транзитне зоне за мигранте и куповину санитетског возила са пуном опремом”, пише у саопштењу.Новац је намењен и за куповиону комби возила за превоз радника ЈП „Комуналац”, као и исплату једномесечних трошкова одржавања транзитне зоне, у укупном износу од 13.742.586,00 динара, додаје се у саопштењу.

 

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/drustvo/za-kanjizu-137-miliona-dinara

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/savet-predlaze-kanjizi-14-miliona-dinara-zbog-migranata_631088.html