Мигранти пребачени на Вашариште

13.08.2015.
 

Више стотина миграната у ноћи између уторка и среде измештено је без инцидената уз појачано присуство полиције, из центра Кањиже на Вашариште. Председник општине Кањижа др Михаљ Бимбо је изјавио да су мигранти измештени на иницијативу локалне самоуправе, на још непотпуно уређено одмориште на Вашаришту, јер је већ доста неиспуњених обећања државних институција.

Председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко, задужен за проблематику миграната и комуникацију са државним органима, рекао је да се на Вашаришту сада налази око 300 миграната. Друга група, која је исељена из објеката где су незаконито боравили, налази се са друге стране пута код Хотела „Лупус”.

Председник кањишке општине др Михаљ Бимбо, у присуству свих чланова Општинског већа, на конференцији за новинаре је изјавио да су се у протеклих 40 дана општински челници седам пута састали са представницима Покрајинске и Републичке владе, али да је општина остала сама у овом проблему. Пре 11 дана су дата обећања да ће за три дана стићи шатори, тушеви, тоалети, као и финансијска помоћ, односно три милиона динара за финансирање радова, али никаква помоћ није стигла, тврди Бимбо.

Он подсећа да из Прешева, Београда и Суботице свакодневно стиже више аутобуса пуних избеглица који долазе у град, оскрнавили су гробља, капеле и уништавају јавне површине, паркове, њиве и воћњаке. Кањижани су били толерантни, али губе стрпљење.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/migranti-prebaceni-na-vasariste

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/gradonacelnik-migranti-unistavaju-kanjizu_628481.html

https://www.youtube.com/watch?v=QnnrwLWBUYY

http://www.dnevnik.rs/hronika/pod-satorima-predah-za-1000-nevoljnika




Фотограф: Карољ Пушкаш грађевински инжењер