Безбедном стазом на два точка

05.08.2015.
 

Уговоре о додели бесповратних средстава за наставак изградње друге фазе бициклистичких стаза у Хоргошу и Сенти, представницима кањишке и сенћанске општине уручио је Балинт Јухас, заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Лане је у првој фази у Хоргошу, уз подршку Покрајинског секретаријата и средствима општине изграђено 540 метара стазе широке два метра, а председник кањишке општине др Михаљ Бимбо рекао је да је за наставак радова одобрено четири милиона динара, чиме се финансира 1.500 метара стазе.

- Деоница државног пута пролази кроз најгушће насељени део Хоргоша и представља главни правац на коме се одвија интензиван саобраћај. Циљ овог пројекта да бициклистички саобраћај пребаци са главног пута на одвојену бициклистичку стазу која ће бити дуга 3,5 километра - каже Бимбо.

Начелник Одељења за привреду, финансије и развој Општинске управе Кањиже Роберт Фејстамер додао је да је у протеклих годину дана на конкурсима овог секретаријата остварено преко девет милиона динара, од чега 5,5 милиона за развој бањског и руралног туризма, за програме и мере активне политике запошљавања 3,8 милиона динара и 200.000 динара за успостављање хот-спот локација у Кањижи, Хоргошу и Орому.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/bezbednom-stazom-na-dva-tocka

https://www.youtube.com/watch?v=eFA2BSPYMj4