Помоћ Кањижи од Покрајинске владе због великог броја миграната

09.07.2015.
 

Покрајинска влада упутиће општинама Кањижа и Суботица, које се суочавају са свакодневним приливом великог броја миграната, помоћ, пре свега, у средствима за хигијену, као финансијску помоћ за санацију јавних површина, истакнуто је на данашњем састанку делегације Покрајинске владе са руководством општина Кањижа и Суботица, представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, МУП-а и јавно-комуналних предузећа из ових двеју општина. ...

Васин је изјавио да ће као командант Покрајинског штаба за ванредне ситуације, наредних дана сазвати састанак Штаба, са кога ће се штабовима за ванредне ситуације у Кањижи и Суботици упутити предлог да се на територији ових двеју локалних самоуправа прогласи ванредна ситуација.

Како је Васин навео, то ће бити предложено због свега што се у овим  двема општинама тренутно дешава, али и онога што се у перспективи може дешавати, како би се помоћ могла лакше, једноставније у организованије упућивати.

Председник Скупштине општине Кањижа Роберт Лацко, захвалио се Покрајинској влади која је прва изашла у сусрет молби ове општине да јој се помогне у решавању ситуације  која је свакога дана све гора.

"Са конкретном помоћи коју ћемо добити од Покрајина, сигуран сам да ће се ситуација у нашој општини донекле нормализовати", казао је Лацко.

Више информација:


http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/pomoc-kanjizi-i-subotici-zbog-velikog-broja-migranata_618362.html

http://www.dnevnik.rs/vojvodina/subotica-i-kanjiza-najvise-izlozene-talasu-migranata