Подршка предузетницима Кањиже

26.06.2015.
 

Локална самоуправа општине Кањижа је до почетка јула за програме развоја привреде издвојила нешто више од 10 милиона динара, од укупно предвиђених 15 милиона динара, а у овој години још 15 милиона динара је намењено за развој пољопривреде.

Начелник Одељења за привреду, финансије и развој Роберт Фејстамер истиче да у оквиру програма привредници и предузетници имају више могућности. Управо је затворен конкурс за јавне радове за шта је издвојено 4,5 милиона динара, а у току је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро, малим и средњим предузећима у износу од три милиона динара.

На конкурсу који је у току до 13. јула за доделу бесповртаних средстава предузетницима, микро, малим и средњим предузећима предвиђено је да се средства расподеле за трошкове камата свих врста кредита предузетника одобрених од пословних банака, осим за одржавање ликвидности и рефинансирање кредита, затим за набавку основних средстава од значаја за унапређење делатности, као и за трошкове увођења сертификације, односно ресертификације међународних стандарда и израду аката о процени ризика.

- Настојимо да кроз програм који реализујемо у овој години сагледавамо какви су захтеви привредника, како не би радили погрешне ствари и финансирали оно за шта нису заинтересовани - каже Фејстамер. - Пошто је ово нови програм надамо се да ћемо добити довољно повратних информација од привредника, шта они мисле о програму, да ли су програмске ставке које смо предвидели довољно приближне њиховим потребама и да ли они уопште могу да учествују у овим програмима. Знамо да новца никад није довољно и да је овај мали део буyета који можемо да издвојимо, али мислим да је јако корисно подржавати локалну привреду.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/podrska-preduzetnicima-kanjize

https://www.youtube.com/watch?v=w7piCKEooBw