Јавни конкурс за јавне радове

16.06.2015.
   

На основу члана 44. став 1. тачка 5. Закона о локалној самоуправи Програма рада Фонда за развој општине Кањижа и у складу са Локалним акционим планом запошљавања Општине Кањижа за 2015. годину Управни одбор Фонда за развој Општине Кањижа расписује Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова у 2015. години.

Финансијски оквир програма за јавне радове износи 4.581.000,00 динара, која ставка се налази на следећој позицији у буџету:раздео III, глава 11, функција 620, економска класификација 451-Фонд за развој привреде општине Кањижа.

Јавне радове спроводи послодавац - извођач јавног рада, кога одређује Општина Кањижа на основу јавног позива.

Максимална дужина трајања јавног рада је 6 месеци.

Послодавац-извођач јавног рада подноси пријаву за спровођење јавног рада која садржи опис активности јавног рада (термин план) и број лица која се запошљавају.

За спровођење јавног рада Општина Кањижа исплаћује послодавцу - извођачу јавног рада средства за:

-              зараду незапосленим лицима,

-              трошкове доласка и одласка са рада незапослених лица,

-              трошковe спровођења јавних радова.

Трошкови спровођења јавних радова ислаћују се у висини од 90% укупних средстава одобрених уговором за ове намене, након пријаве лица на обавезно социјално осигурање, а преосталих 10% средстава након завршетка јавног рада и испуњења уговорних обавеза.

Право учествовања у поступку спровођења јавних радова имају:

-              јавне установе и јавна предузећа

-              привредна друштва

-              предузетници

-              задруге

-              друштвене организације

-              удружења грађана.

Јавни позив је отворен 8 дана од дана објављивања на званичним интернет презентацијама Општине Кањижа и Националне службе за запошљавање, на огласним таблама Општине Кањижа и НСЗ.Све додатне информације могу се добити у  Општини Кањижа, канцеларија 34, телефон 024 875-166 локал 302.

Пријава се подноси Општини Кањижа непосредно или поштом, на прописаном обрасцу.

Пријава се може добити у канцеларији бр.2. у Општини Кањижа или преузети са званичне презентације Општине Кањижа www.kanjiža.rs  или  НСЗ: www.nsz.gov.rs



Целокупан текст јавног позива

Пријава за спровођење јавног рада