Директне везе поспешују бизнис

08.05.2015.
 

Пословни сусрет у Кањижи је окупио пословне људе из преко 70 фирми из кањишке и дургих војвођанских општина.

Амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер изјавио је на сусрету наших и мађарских привредника одржаном у Бањи Кањижи, да се трговинска размена између две земље стално повећава и да је прошле године износила 1,7 милијарди евра. Он је додао да су резултати одлични, али ако се упоређују са резултатима које Мађарска има са другим суседним земљама, има још пуно тога што се може урадити да буду још бољи и за пример навео да  је са Аустријом  размена 10 милијарди евра, више од осам са Словачком и око седам милијарди са Румунијом.

Заменик покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Балинт Јухас је предочио да су до сада недовољно коришћене могућности за сарадњу јер је посредством ВИП фонда за 15 година реализовано само осам инвестиција из Мађарске на подручју Војводине, а да су прошле године у Војводини евидента инвестирања иностраних улагача од 240 милиона евра захваљујући којима је отворнео 4.500 радних места.

Председник кањишке општине др Михаљ Бомбо је истакао да кањишка општина жели да искористи потенцијале које има као погранична општина са Мађарском и ЕУ. На завршетку форума  потписе на изјаву о намерама сарадње општина Кањижа и Алђеа (Мађарска) ставили су председници ових општина др Михаљ Бимно и Арон Молнар и тиме је прецизирано развијање сарадње у области бањског туризма, унапређења пловидбе на реци Тиси, као и заједничко конкурисање за средства из фондова ЕУ за разне пројекте.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/direktne-veze-pospesuju-biznis

https://www.youtube.com/watch?v=BdRcR5RDGKQ