Обавештење грађанима у вези накнаде за одводњавање

28.04.2015.
  

Обавештавају се грађани општине да су решења за одводњавање уручена на њихову кућну адресу од стране Министарства финансије из Београда. Према том решењу грађани су у обавези да плаћају накнаду за одводњавање за 2014. годину  по Уредби о висини накнаде за одводњавање за 2014. годину. Ове године поред пољопривредног и за грађевинско земљиште се обрачунава ова накнада и то ретроактивно и за 2013. годину по измени Закона о водама донетог крајем 2012. године.

Они грађани, који сматрају да наведени подаци из решења се не слажу са стварним стањем (површина или врста земљишта), после провере у катастру могу поднети  својеручно написану примедбу према Пореској управи Министарства финансије – у експозитури у Кањижи  у градској кући у канцеларији бр. 12. на свом матерњем језику али само уз званичне доказе (лист непокретности). Разлике у евиденцији пореске управе углавном потичу из неспроведених промена намена коришћених површина и имовинско-правних односа (на пр. двориште се води као њива или срушени салаш још није избрисан).

Тренутно се у организацији Локалне самоуправе општине Кањижа врши сакупљање пријава штете пољопривредника од унутрашњих вода из зимског периода. Како још локална самоуправа није добила одговор од надлежних органа на ранији захтев за отпис ове накнаде, након обраде података  од пријава штете поново ће се обратити са захтевом за брисање накнаде с тим да се плаћена обавеза за 2014. годину обрачуна као аконтација за 2015. годину.