Саопштење лоакалне самоуправе

27.04.2015.
 

Локална самоуправа саопштава грађанима и гостима општине Кањижа, да на следећим манифестацијама могу провести нерадне дане првомајских празника:
- од 1. до 3. маја на салашу „Тандари“ код Мартоноша,
- 1. и 2. маја на обали реке Тисе у Кањижи.
Главни спонзор обе манифестације је Локална самоуправа Кањижа.
Између 1. и 3. маја на Тандари салашу се одржава манифестација под називом „5. јубиларни првомајски празници“ у организацији д.о.о. „Металманиа“, уз подршку Локалне самоуправе Кањижа и ДМО. Медијски спонзор манифестације је Панда Радио.
Свечано отварање манифестације биће 1. маја од 15.30 часова. У оквиру програма присутнима ће се обратити председник општине Кањижа, Михаљ др Бимбо и Ласло Тандари, главни организатор, а наступаће ансамбли народног плеса из Хоргоша, Мартоноша и САКУД „Свети Сава“ из Кањиже.
Пратећи програми: гастрономска понуда, вашар, улица вина, луна парк, програми за децу, радионице ручних радова, спортске игре и игре спретности…
За време манифестације о гастрономској понуди стараће се кувари салаша „Тандари, ресторана „Texas” и предузеће „Емзома“.
1. маја на кањишком штранду између 8.00 и 20.00 часова одржаће се Породични првомајски празник у организацији гостионе „Балкан“ уз подршку Локалне самоуправе.
Програм: луна парк, дечији програми, крстарење Тисом, јахање пони коња, вашар, хуманитарна продаја палачинки у корист Предшколске установе „Наши бисери“, а од 11.00 часова свира група „Joker“.
За све заинтересоване који желе простор за кување, у кампу „Тиски цвет“ им стоје места на располагању.
2. маја од 21.00 часова први штранд-диско ове сезоне очекује све заинтересоване.