Скупштина општине је одржала 25. cедницу

24.04.2015.
 

Одборници Скупштине општине Кањижа усвојили су на седници одржаној 23. априла ребаланс буџета општине за ову годину, којим су укупни јавни приходи и расходи повећани за 31 милион динара, па достижу 997 милиона динара. Повећани прилив се очекује из пореза на зараде. Како је образложио шеф Одсека за буџет, финансије и локалну пореску администрацију Тибор Домонкош утрошак је предвиђен за поједине надлежности општине и специјализоване услуге, па су повећани износи за услуге кућне неге и помоћи, за прскање комараца… За четири милиона динара је повећана позиција ради комплетирања друге фазе изградње аутобуске станице и ЈП за уређење насеља општине Кањижа за потребе асфалтирања паркинга код будуће аутобуске станице, а додатно се 10 милиона динара обезбеђују и за изградњу трафо станице на овој локацији.

За учешће општине у пројектима по конкурсима виших нивоа власти, намењено је још 10 милиона динара. Предвиђана су и средства за израду главног пројекта водоводне мреже у Малим Пијацама од 500.000.

Одборничка већина дала је сагласност на поскупљење пијаће воде за седам одсто за домаћинства са месечном потрошњом до 30 кубних метара месечно, а за исти проценат од 1. маја домаћинства са овом потрошњом ће скупље плаћати за одвођење и пречишћавање отпадне воде. Ценовник је остао непромењен за домаћинства са потрошњом изнад 30 кубика, предузећа и установе, који скупље плаћају ове услуге „Потиским водоводима” из Хоргоша.

Уз противљење одборника опозиције који сматрају да је ово додатно оптерећење за највећи број грађана, одборничка већина је дала сагласност и за поскупљење услуга ЈП „Комуналац” из Кањиже за седам одсто, која се односе на обавезне и остале димничарске услуге, пијачне, погребне услуге, које нису мењане од 2012. године, а на истом нивоу остале су зоохигијеничарске услуге које су утврђене крајем прошле године.

 

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/budzet-kanjize-povecan-od-poreza-na-zarade

https://www.youtube.com/watch?v=n9F6p1UdVMc




Фотограф: Карољ Пушкаш грађевински инжењер