II Јавни конкурс за финансирање пројеката невладних организација

23.04.2015.
  

На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација из буџета, а у вези са Одлуком о буџету општине Кањижа за 2015. годину председник општине Кањижа расписује II. Јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација из буџета општине Кањижа за 2015. годину.

Укупан износ средстава намењених финансирању пројеката невладиних организација из буџета општине Кањижа по II. јавном конкурсу за 2015. годину износи 1.000.000,00 динара.

Средства по овом конкурсу додељују се невладиним организацијама (удружењима грађана) са територије општине Кањижа у складу са Одлуком о начину финансирања пројеката невладиних организација из буџета општине Кањижа („Сл. лист општине Кањижа“, бр. 12/2008) за реализацију пројеката из следећих области:


1. активности које се односе на јачање сарадње између владиног, невладиног и бизнис сектора
2. подстицања и развоја привредних делатности (туризам, занатство, стари и ретки занати, задругарство и др)
3. развој локалне заједнице
4. екологије, заштите животне средине и здравља грађана
5. афирмисања људских и мањинских права
6. програма за образовање
7. програма за омладину
8. програма за стара лица
9. афирмисања демократизације локалне средине
10. развоја цивилног друштва
11. социјално-хуманитарне активности (подршка социјално угроженим грађанима, подршка старим и особама са инвалидитетом, подршка особама ометеним у развоју и др.)
12. културне баштине, неговања историјских тековина
13. волонтерства
14. заштите бораца ратних војних и цивилних инвалида
15. заштите и помоћи лицима лечених од болести зависности
16. активности пензионерских организација
17. неформалног образовања
18. афирмисања женских права
19. за развој јавног информисања
20. други садржаји који доприносе убрзаном развоју општине Кањижа и афирмацији грађанског активизма

Одлуком председника општине бр. 02-112/2015-I/A од дана 16.04.2015. године као приоритетне области за пројекте невладиних организација који се финансирају из буџета општине Кањижа по II. јавном конкурсу у 2015. години утврђене су области под редним бројевима: 2., 3., и 7.

Право учешћа на конкурсу имају невладине организације (удружења грађана) којe су регистрованe на територији општине Кањижа, односно имају седиште или огранак и делују на подручју општине Кањижа као општинске, међуопштинске или републичке организације. Право учешћа имају само онa удружења грађана којa своје циљеве не остварују првенствено у области културе, пољопривреде и информисања и то потврђују решењем о упису удружења у Регистар.

Невладина организација (удружење) може учествовати на конкурсу са највише 2 пројекта, а средства из буџета општине Кањижа додељују се за финансирање само једног пројекта.

Пројекат се мора реализовати на територији општине Кањижа. Пројекат мора бити завршен до истека буџетске године, односно до 31.12.2015. године.

Невладина организација (удружење) је дужна да обезбеди средства у висини од 10% вредности пројекта из других извора за реализацију пројекта.

Пријаве на конкурс подносе се на посебном обрасцу, који чини саставни део конкурсне документације. Конкурсна документација се може преузети сваког радног дана у термину од 8,00 до 12,00 часова, у Услужном центру Општинске управе општине Кањижа, Главни трг бр. 1 и канцеларији бр. 24., односно са званичне интернет презентације општине Кањижа (www.kanjiza.rs/конкурси)

Конкурсна документација садржи:

1.            образац пријаве
2.            биографију координатора пројекта и кључних сарадника
3.            фотокопију решења о упису организације (удружења) у Регистар
4.            фотокопију оснивачког акта (статута)

Пријаве се подносе у затвореној коверти са назнаком: II. ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НВО, на адресу Главни трг бр. 1., 24420 Кањижа, поштом или предајом у Услужном центру Општинске управе општине Кањижа.

Додатне информације у вези јавног конкурса могу се добити на телефон: 875–166 лок. 244 код Пирошке Дарабан.

Рок за подношење пријава је 07. мај 2015. године, до 12,00 часова.

Пријаве пристигле након предвиђеног рока, пријаве са непотпуном документацијом, поднете на не одговарајућем обрасцу или за намене супротне овом конкурсу, као и пријаве достављене путем факса или е-mail-а и непотписане пријаве, неће се разматрати. Непотпуни конкурсни материјали се неће оцењивати/бодовати. Конкурсна документација се не враћа. 



II Јавни конкурс за финансирање пројеката невладних организација из буџета општине Кањижа за 2015. годину

Образац предлога пројекта