Локалне самоуправе за повећање запослености младих

17.04.2015.
  

16. априла 2015. године у простроријама Министарства омладине и спорта је потписан уговор између Министарства и Општине Кањижа о финансирању пројекта локалне самоуправе. Пројекат је одобрен у оквиру конкурса за подршку у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу и биће финансиран са 1.350.000 динара од стране Министарства.

У име председника општине Кањижа уговор о финансирању пројекта је потписао Роберт Крекушка члан општинског већа задужен за омладину.

Пројекат ће бити реализован од стране Канцеларије за младе општине Кањижа, а у оквиру активности 8 младих ће моћи да научи занат код локалних предузетника за 6 месеци. Приоритет ће имати следећи занати: столар, тесар, лимар и тапацирер. Овај пројекат је врло сличан некадашњим шегртским школама и има за циљ да подстакне запошљавање младих у нашој општини.

Поред општине Кањижа у још 34 градова и општина широм Србије ће, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, бити реализовани пројекти намењени запошљавању младих и омладинском предузeтништву, унапређењу здравља и безбедности младих, стварању услова за квалитено провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота, партиципацији и активизму младих – у укупном износу од 41 милиона динара.

Континуирана подршка Министарства локалним самоуправама, кроз конкурсе за финансирање пројеката којима се реализују циљеви Националне стратегије за младе представља уједно и подстицај младима у организовању, друштвеном деловању и запошљавању, а све у циљу развијања њихових личних потенцијала и остваривања опште друштвене добробити.

Сви заинтересовани млади могу наћи потребне информације у вези пројекта на Facebook профилу Канцеларије за младе општине Кањижа.


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/od-segrta-do-trazenih-majstora

https://www.youtube.com/watch?v=9FZz5nVXHoQ