Председник општине је посетио прве бебе у општини

04.03.2015.
 

Председник општине Кањижа, Михаљ др Бимбо је 3. марта посетио прве бебе општине рођене у 2015. години и предао је породицама поклоне Локалне самоуправе Кањижа.

Ове године прва девојчица се родила 2. јануара у сенћанској болници. Тодор Марица са родитељима живи у Кањижи, а први дечак је Гуљаш Адам – они живе у Орому. Док је Марица прво дете у породици, Адам је другорођени.

Поклон од 50.000 динара сваке године се уручује првим бебама као вид честитке Локалне самоуправе. Ово је само један од начина са којим општина помаже породице. Локална самоуправа Кањиже прво, друго и трећерођеним бебама даје по 15.000 динара и пружа финансијску подршку и приликом куповине колица за близанце. Општина Кањижа поред тога још са низом подршки подржава породице са децом: великим породицама обезбеђује картицу која им пружа разне погодности и олакшице, преузео је у потпуности трошкове забавишта код трећег и четвртог детета, узима учешће у финансирању трошкова вештачке оплодње и сваког дана обезбеђује 440 бесплатне ужине у забавишту и у основним школама на територији општине.


https://www.youtube.com/watch?v=AEabHBq7g6c

http://www.dnevnik.rs/vojvodina/marici-i-adamu-po-50000




Фотограф: Карољ Пушкаш и Арон Молнар