Конкурси за цивилни сектор

19.01.2015.
 

Расписан је конкурс за расподелу средстава из буџета кањишке општине намењен невладиним организацијама, а рок за пријављивање пројеката је до 31. јануара. Укупно је за расподелу за разне области намењено 8,4 милиона динара, од чега је део у зносу од 1,54 милиона динара предвиђен за финансирање пројеката у области пољопривреде.

Код расподеле средстава невладиним организацијама, како је најављено, приоритет имају активности у области туризма, занатства, заштите животне средине и здравства, остваривања људских и мањинских права, образовања, програми за младе и старе и социјални пројекти. На подршку могу рачунати и пројекти који се односе на сарадњу владиног, невладиног и пословног сектора, неговање историје и традиција, активности пензионерских удружења, остваривање права жена, развој информисања...

Право учешћа на конкурсу имају невладине организације са седиштем у кањишкој општини, или оне које имају седиште или огранак и делују на подручју општине као општинске, међуопштинске или републичке организације. За реализацију пројеката цивилне организације 10 одсто средстава од вредности пројекта треба да обезбеде из других извора.

Посебно је расписан конкурс за пројекте из области културе за шта је издвојено је 1,4 милиона динара, намењен установама културе, аматерским културно-уметничким друштвима и другим организацијама регистрованим за обављање делатности у култури.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/budzet-kanjize-okrenut-civilnom-sektoru