Едукативни центар у згради кајакаша

31.12.2014.
 

Челници локалне самоуправе 30. децембра пирмили су делегацију министартства омалдине и спорта, Кајакашког савеза Србије и Покрајине. Тема сусрета је била договор у вези отварања едукативног центра у згради кајакаша, као и почетак сарадње између министартства и локалне самоуправе.

Спортски директор кајакашке репрезентације Србије у Кањижи је изјавио да је циљ савеза да прошири број клубова, да се омасови овај спорт. Кањижа је важан у кајакашком спорту, јер удружење Братство је један од најбољих у земљи, и може бити центар кајакштва.

Испред министартства у Кањижи је била присутна и Марија Митић, посебни саветник министра омладине и спорта, Вања Удовичића. Гост је нагласила да циљ министартва је унапређење системслих околности за развој делатности спорта, као и сарадња са појединим локалним самоуправама где већ има одређени потенцијал и капацитет за развој спорта. Замишљен едукативни центар у Кањижи и размена стручњака су предмет билатералне сарадње са другим земљама.

Гости из министартства и кајакашких савеза обишли су дом кајакаша, и прегледали планове за уређење простора у овој згради.


https://www.youtube.com/watch?v=O4mJc_K-Gas