Знање имање! – Информатичка обука жена на селу

12.12.2014.
 

11. децембра 2014. године у загради Општинске управе била организована додела уверења полазницама курса "Знање имање - Информатичка обука за жене на селу".  
Уверења о успешно завршеном курсу доделили су Ервин Хужвар заменик председника Општине Кањижа и Хедвиг Бузаш испред ОКУ „Cnesa“.
Обуку за почетнике је успешно завршило 14 жена, а напредни курс је завршило 16 жена из Општине Кањижа. Полазнице су биле незапослене или запослене, али са недовољним знањем из ове области и која им је била потребна ради очувања радног места.
Информатички курсеви са фондом од 50-50 школских часова спроведени су у оквиру  пројекта „Информатичка обука жена на селу“ и то у периоду од 08. септембра 2014. до 08. децембра 2014. године. Главни апликант пројекта је: Општина Кањижа. Обука је била финансирана од стране: Завода за равноправност полова. Настава се одржавала у Образовно – културној установи „Cnesa“ из Кањиже.
Кањижа је једна од 12 општина које су на основу јавног конкурса Завода за равноправност полова добиле бесповратна средства. Кањижа је добила 90.000 динара. Укупно 1.150.000,00 динара је додељено за финансирање пројеката у области информатичке обуке за жене на селу.
Циљ финансирања оваквих врста обука за жене на селу јесте подстицање унапређења положаја жена на селу,  подршка сеоским женама да, путем информатичког описмењавања стекну нове вештине за активно учествовање на тржишту рада.

Више информација:


https://www.youtube.com/watch?v=MAppdWiCKiA&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q