Кањишка општина у пројекту ЕУ о миграцијама

26.11.2014.
 

Управљање миграцијама и њиховим последицама у Југоисточној Европи - транснационалне акције према стратегијама базираним на очигледности, назив је пројекта у коме је од почетка јуна 2012. учествовала кањишка општина, заједно са партнерима и из још осам европских држава. Директор Информационог центра за развој Потиског региона из Кањиже Роберт Фејстамер нагласио је на конференцији за медије да је ово био први пројекат већег обима којим је општина Кањижа била укључена у коришћење средстава из Јужноевропског програма Европске уније.

Укупна вредност пројекта била је 3,25 милиона евра, од чега је удео кањишке општине износио 87.918 евра уз сопствено учешће од 15 посто или 13.187 евра.

Фејстамер напомиње да је широк спектар појединих партнера отворио врата у стицању нових контаката и могућности сарадње, размену искустава, учењен из лоших и добрих примера у постављању једног доследног система у прикупљању и праћењу података о пролазним мигрантима. Пројекат се спроводи да би се боље разумели дугорочни миграциони и демографски процеси и промете у оквиру људских ресурса у Југоисточној Европи, као и њиховн утицај на тржиште радне снаге, националне и регионалне економија

Више информација:


https://www.youtube.com/watch?v=Y6_CKbtC_dc&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q