Додељена јавна признања општине

21.10.2014.
 

Свечана седница Скупштине општине Кањижа одржана је поводом Дана општине 20.октобра, у присуству истакнутих представника јавног живота општине, покрајинских и републичких институција, генералног конзула Мађарске у Суботици Ласла Такача, делегација братских и партнерских градова и војвођанских општина. Свечану беседу у част добитника годишњих општинских признања одржао је председник кањишке општине Михаљ Бимбо.
Прво звање почасног грађанина општине Кањижа додељено је истакнутом ликовном уметнику Ференцу Барату, родом Кањижанину, који сада живи и ради у Будимпешти. Барат је дуго радио у Новом Саду и највише успеха постигао на дизајнирнају позоришних плаката и графичком дизајну, а од 1992. године стваралаштво у области ликовне уметности и примењене графике наставио је у Будимпешти.
Добитник плакете „Про урбе” са новчаном наградом је друштвено-спортски прегалац Корнел Кочиш из Кањиже, а повеље захвалности су добили за рад у култури и неговање традиција Ана Каваи из Кањиже, просветна радница у пензији Ливија Кормањош Каваи из Орома и удружење „Агро-Кањижа”.

Више информација:


http://www.dnevnik.rs/vojvodina/umetnik-uzvraca-paznju-gradu




Фотограф: Карољ Пушкаш грађевински инжењер