Произвођачи из Кањиже успешни у конкурисању

12.12.2023.
 

На конкурс за пољопривреду, који је расписала локална самоуправа, а у оквиру којег се могло конкурисати на шест линија подршке, успешно се пријавило 54 произвођача из општине Кањижа. 
Породица Роберта Киша из Кањиже се већ деценијама бави пољопривредом, а у оквиру ње ратарством и сточарством. Сваке године се пријављују на конкурсе које расписује локална самоуправа, а сада су средства добили за вештачко осемењавање говеда. 
Роберт Киш пољопривредни произвођач из Кањиже каже: „Ми смо се пријавили и за ову општинску субвенцију на овој линији, што је велика помоћ за наше газдинство, јер је сваки, па чак и мањи износ користан у овој тешкој ситуацији, у којој се пољопривредни произвођачи налазе.” 
Као и претходних година, линије за подршку надлежни прилагођавају потребама пољопривредних произвођача. 
Золтан Ваш, члан задужен за област пољопривреде каже: „Рок за предају пријава за мање износе био је 15. новембар, а у овом периоду, крајем новембра, почетком децембра углавном буде и један други круг потписивања уговора. Данас смо били у могућности да потпишемо уговоре са 54 произвођача, у укупном износу од око 1,3 милиона динара, а произвођачи су све то могли да искористе за шест конкурсних прилика.” 
Произвођачи су могли да конкуришу за материјал за оплодњу и вештачко осемењавање говеда, трошкове органске пољопривреде, трошкове везане за уклањање лешева угинулих животиња, куповину лекова за лечење пчела, развој сеоске инфраструктуре, као и за субвенционисање камата за пољопривредне кредите. 

 


Произвођачи из Кањиже успешни у конкурисању




Фотоалбум: Карољ Пушкаш