Награду Про Урбе у Кањижи добија Себастијан Нађ

29.09.2023.
 

На 25. седници скупштине општине Кањижа пред одборницима су се нашле 22 тачке дневног реда, које су представљале разнолике аспекте живота и будућности наше опжтине. Медјутим , једна од најистакнутијух тачака свакако је била одлука о додели престижних јавних признања за 2023. годину – рекао је на прес конференцији Ервин Бехаревић, председник Одборничког клуба СНС-а.  .  
- У оквиру ове значајне одлуке, истакли смо се доделом једног високоцењеног признања “про Урбе”, три значајне повеље захвалности и чак  три истакнуте плакете “Јувентус Про Урбе”. Овај гест јасно истиче колико ценимо допринос наших изванредних спортиста, уметника и других важних друштвених актера, који неуморно доприносе развоју наше општине.  
Следеће тачке дневног реда односиле су се на програм рада и финансирање наших јавних установа, чији је оснивач наша локална самоуправа. Посебно истичемо чињеницу да свака од ових установа има врло прецизно планиране активности и финансијске пројекције за 2024. годину, што касно показује одговоран и транспарентан приступ у управљању ресурсима.  
Наравно, не можемо заборавити да је наша општина такодје усвојила извештај о остварењу буџета за период јануар-јун 2023. године. У овој информацији се са задовољством истиче да су сви финансијски планови остварени у складу са постављеним циљевима. Посебно је охрабручује да је Потиски водовод, након дугог временског периода, кренуо ка остваривању позитивних резултата, при чему ће се половина остварене добити директно уплатили на рачун буџета општине Кањижа.  
Именовани су и чланови одбора основних школа, што ће сигурно допринети даљем унапредјењу нашег образовног система. Све тачке дневног реда су усвојене – рекао је на прес конференцији Ервин Бехаровић.
Више информација:

 


Награду Про Урбе у Кањижи добија Себастијан Нађ

Кањижа – На седници СО донете одлуке о јавим признањима




Фото: Карољ Пушкаш