Добровољно ватрогасно друштво у Кањижи добило ватрогасно возило

06.09.2023.
 

Ову инвестицију су заједнички реализовали Локална самоуправа општине Кањижа, Добровољно ватрогасно друштво Даљ из Хрватске и Добровољно ватрогасно друштво из Кањиже. 
Добровољно ватрогасно друштво у Кањижи броји 35 активних чланова, који су заједно са професионалним ватрогасцима ове године већ имали више од 30 интервенција. Сада су свој возни парк обогатили са једним половним ватрогасним колима, која су у добром техничком стању. 
Јован Чубрило, председник Добровољног ватрогасног друштва у Кањижи каже: „Носивост је 5 хиљада литара воде и 500 литара пенушавог материјала. Опремљен је свом опремом која је потребна за спасавање и пумпање воде. Са тим колима можемо угасити било какву врсту пожара, унутра, споља и све остале врсте које постоје.” 
Сваке године Локална самоуправа општине Кањижа, у оквиру годишње подршке Ватрогасном савезу општине, помаже у набавци опреме добровољним ватрогасним друштвима. 
Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа каже: „То је до сада било обично око 2,8 милиона динара, а ове године је први пут стигао захтев од добровољних ватрогасаца да желе да се позабаве и једном већом набавком опреме, као и да желе да обнове возни парк. Пример за то видимо сада и овде у Кањижи, али исти такав захтев је стигао из Малих Пијаца, Мартоноша и Тотовог Села, па је због тога ове године локална самоуправа ову подршку повећала на 5,8 милиона динара.” 
У наредном периоду једно велико ватрогасно возило биће допремљено у Мартонош, а по једно мање ватрогасно возило у Мале Пијаце и Тотово Село. Ускоро ће и та возила бити предата на употребу. 

 


Добровољно ватрогасно друштво у Кањижи добило ватрогасно возило

ДВД Кањижа добило ватрогасна возила




Фотоалбум Ерне Немет