Компанија НИС помогла обнову три дечија игралишта

23.08.2023.
 

Компанија НИС подржала је обнову три дечија игралишта у насељима општине Кањижа. Овај пројекат вредан два милиона динара реализован је у сарадњи са Удружењем грађана "ЛандАрт" из Кањиже. 
Готово хиљаду девојчица и дечака из насеља Мале Пијаце, Хоргош и Велебит добили су нове елементе за игру. Они су постављени на дечијим игралиштима. 
"При уградњи такође смо се трудили да се испоштују стандарди везано за безбедност дечијих игралишта. Посла имамо још пуно и искрено се надам да ћемо убудуће имати прилику да сарађујемо са НИС-ом. Што се тиче резултата довољно је само да погледате лица ових малишана који су око нас", представник Удружења грађана "ЛандАрт" Атила Шафрањ. 
Компанија НИС и Општина Кањижа успешно сарађују петнаест година. 
Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа наводи да је посебна част донација још два милиона динара као посебну донацију. 
"И захваљујемо на томе. Ми имамо 13 насеља и у три ћемо сада имати обновљено игралиште. Наша деца су наша будућност и ако се они добро осећају у нашој средини, заједници, општини, онда се надамо да ће овде остати", 
До сада су у општини Кањижа реализовани значајни пројекти у корист грађана и та сарадња ће се наставити, изјавио је заменик генералног директора компаније НИС Вадим Смирнов. 
"Једино што хоћу да се захвалим грађанима општине Кањижа на томе што нас доживљавају као партнере и своје пријатеље и омогућавају НИС-у да послује на овим просторима. Ми ћемо, као друштвено одговорна компанија, учинити све што је до нас да још више учврстимо тај однос и да даље побољшавамо даље ту сарадњу", истакао је Смирнов. 
НИС је уложио више од 76 милиона динара у Кањижу, у оквиру програма "Заједници заједно". 
Реализовано је 98 пројеката. Ове године програмски циклус усмерен је на децу и младе, односно на унапређење наставних процеса и инфраструктуру објеката основних и средњих школа, кажу у овој компанији. 
"Слоган НИС-а је 'Будућност на делу', а та будућност су наша деца", поручио је Смирнов. 

 


Компанија НИС помогла обнову три дечија игралишта

Кањижа – Обновљена три дечија игралишта захваљујући Компанији НИС




Фотоалбум: Карољ Пушкаш