Програми Кањиже у оквиру Европске недеље мобилности

12.09.2014.
  

У оквиру Европске недеље мобилности локална самоуправа у сарадњи са дечјем вртићем, школама и цивилним удружењима организује низ активности.

20. септембра ће се одржати манифестација донаторског карактера „Котрљајући бисери“ у организацији Предшколске установе „Наши бисери“.

21. септембра ће бициклисти Кањиже имати прилику да се укључе у дефиле мобилности у Сенти – полазак учесника је у 9.00 часова испред средње школе у Кањижи.

22. септембар: ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА - дефиле бициклиста у Кањижи почиње у 11.00 сати окупљањем испред средње школе ”Беседеш Јожеф”.

После свечаних говора следи традиционална бициклистичка тура на улицама Кањиже. Учеснике чекају награде на крају вожње.

 

“ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА” нам помаже да сагледамо мобилност на један нов начин, да се ослободима опасног загрљаја приватног аутомобила и окренемо ка одрживијем саобраћају. Боља мобилност такође подразумева бољу општину и чистији ваздух – дакле здравију животну средину, као и низ пратећих користи, попут смањења емисије штетних гасова.

Организатори апелују на грађане да на Дану без аутомобила не возе ауто: шетају, возе бицикло или користе средства јавног саобраћаја.



Плаката Дана без аутомобила

Мапа