Одржани су 41. Фестивал трчања и пливања и 1. Кањишки „Warrior”

14.08.2023.
 

Уз учешће великог броја спортиста у суботу је одржан 41. Фестивал трчања и пливања у Кањижи. За пливање се пријавило близу 200 људи, док је у трчању учествовало више од 300. У оквиру фестивала одржан је и први Кањишки „Warrior”. 
Већ у раним јутарњим часовима обала Тисе у Кањижи била је попуњена купачима. Велики број учесника пријавио се и за дечију трку.  
Такмичаре коју су учествовали у трци на дистанци од три километра на старт су транспортовали аутобусом. И ове године је, међу девојкама, 3 хиљаде метара најбрже препливала Река Варга из Бечеја, која је ту дистанцу прешла за пола сата. „Јако волим тај осећај када у конкуренцији девојака прва прођем кроз циљ. За мене је то срећа, јер сам ипак најбржа међу девојкама.” 
Више од стотину малишана је у пратњи родитеља претрчало деоницу предвиђену за децу из вртића, али је био и велики број пријављених такмичара и на дистанцама од 4 и 10 километара. Поред домаћих такмичара и такмичара из Србије, наступили су и такмичари са Малте, из Француске, Белгије и Мађарске. 
Организатори су задовољни бројем пријављених спортиста и њиховим одличним наступом. Роберт Коња организатор каже: „Заиста сам срећан због тога што је време одлично, пливачи су рекли да је било јако добро пливати, јер је температура Тисе била веома добра. А тркачи су – ја тако мислим – срећни што није 40 степени и што не пада киша.” 
У оквиру маратона по први пут је организована и спортска манифестација Кањишји „Warrior”, за коју се пријавило 5, на све спремних екипа, које су своју снагу, издржљивост и способност концентрације одмерили у неколико кола. 

 


Викенд пун активности у Кањижи