Кањижа спремна за спортски викенд

09.08.2023.
 

12. августа у суботу се у Кањижи одржава 41. тркачки и пливачки маратон у организацији локалне самоуправе, а као пратећи програм по први пут ће бити одржано надметање Кањижа Wариор уз учешће удружења Bro'S Gym. 
У пливачком делу надметања млади спортисти могу да учествују у дечијим трасама у дужини од 200, 570 и 3.000 метара. На тркачкој стази за најмлађе је одређена дужина од 2.600 метара, као и 1.400 и 900 метара, али очекују да се пријаве учесници за дужине од 10 и четири километра. Спортисти ове године имају прилике да учествују у X1 надметању у којем се заиста одмеравају снаге. У преподневним часовима нагласак ће бити на пливању, а поподне ће доћи на ред такмичења у трчању. 
„Пливање на три километра почиње у 11 часова, а проглашење победника на подијуму постављеном на обали Тисе биће одржано негде око 13 часова. Што се поподневних програма тиче, тркачи имају могућности да се пријаве од ујутру све до 16.50 часова,  на дечије трасе, односно до 17.30 часова на трасе од четири и 10 километара“ каже Роберт Коња, организатор. 
Поред пливања и трчања посетиоци могу да учествују и у Кањижа Warior-у. 
„Ово смо начинили на основу Еxатлон-а, то ће бити трка са препрекама, и након што екипе успешно заврше трку са препрекама, са што вишим откуцајима пулса, јер настојимо да достигнемо што више откуцаје пулса, на крају трке имаће бацање на циљ“  каже Кристијан Палфи, организатор, председник удружења Bro'S Gym. 
Поред целодневних спортских активности, посетиоци ће имати прилике да буду део праве фестивалске атмосфере, јер су организатори припремили изврстан пратећи програм. 

 


Кањижа спремна за спортски викенд




Фото: Карољ Пушкаш