Дом здравља у Кањижи богатији са возилом хитне помоћи

08.08.2023.
 

Здравствена установа је на тендеру покрајинског секретаријата добила око 6,9 милиона динара, а уз учешће је могла да набави и комплетно опремљено возило хитне помоћи. 
Возило хитне помоћи је комплетно опремљено, поседује ЕКГ, дефибрилатор, кардиолошку штолицу и боце за кисеоник. Ново возило чини ефикасност хитне помоћи и доступно је свима. 
Каролина Ђолаи директорка Дома здравља Кањижа каже: „У хитним случајевима обезбеђена је пуна нега како становништву насеља тако и на аутопуту и граничним прелазима, што екипама даје доста посла. Као што знамо Кањижа је и туристички центар.” 
Дом здравља Кањижа тренутно има шест амбулантих возила, од којих су три нова, модерна возила. Пет екипа пружа хитну помоћ у општини, од којих пету обезбеђује локална самоуправа. 
Роберт Фејстамер председник општине Кањижа каже: „Сва средства, све иновације, сви развоји или само одржавање на истом нивоу подразумевају стална улагања, морате стално да конкуришете за то, потребна су вам финансијска средства, тако да што се општине тиче, мислим да се са Домом здравља треба дугорочно бавити.” 
Екипа хитне помоћи Дома здравља у Кањижи доступан је за 20.000 становника, пружа услуге и на два гранична прелаза, на деоници аутопута, а снабдева и туристе који долазе. 

 


Дом здравља у Кањижи богатији са возилом хитне помоћи




Фото: Карољ Пушкаш