За Дом здравља у Кањижи НИС обезбедио савремену медицинску опрему

20.07.2023.
 

Нафтна индустрија Србије обезбедила је за Дом здравља у Кањижи нову савремену медицинску опрему вредну пет милиона динара. Овај пројекат реализован је у оквиру НИС-овог програма "Заједници заједно", под слоганом "Да се нове наде роде".  
Набављена су два гинеколошка електрична стола. На овај начин омогућен је квалитетнији преглед свих жена, посебно трудница. Столови су прилагођени и пацијентима са инвалидитетом. Обезбеђена су два ЦТГ апарата који мере срчани ритам беба и контракције материце, изјавила је директорка Дома здравља "Кањижа" Каролина Ђолаи. 
"То је ново за нас, пошто та два апарата могу да мере и срчани ритам близанаца јако добро и добили смо један ултразвучни апарат са две сонде који исто побољшава нашу гинеколошку здравствену заштиту на два гинеколошка одељења и у Хоргошу и у Кањижи", каже Каролина Ђолаи, директорка Дома здравља Кањижа. 
Пројекат је реализован са циљем да се унапреде услови лечења у здравственим установама које се баве репродуктивним здрављем, изјавио је Милан Бореновић, представник компаније НИС. 
"Драго нам је да је ово већ 98 пројекат који смо урадили у Кањижи и да ћемо наставити са овим пројектима и да ћемо тако помоћи и све грађане Кањиже и ове нове мале грађане који ће се родити и чије ћемо осмехе пратити", каже Милан Бореновић, компанија НИС. 
Компанија НИС и локална самоуправа у Кањижи успешно сарађују од 2009. године рекао је председник Општине Роберт Фејстамер. 
"Наша заједница и локална самоуправа увек зна годину дана унапред како може да рачуна на компанију НИС. Могу да вам кажем и овај пројекат ће оживети и у 2024. години, значи то ће бити већ петнаеста година сарадње компаније НИС и Општине Кањижа", каже Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа. 
У оквиру програма "Заједници заједно", током деценију и по, успешно је реализовано више од хиљаду пројеката. НИС је у њих уложио готово 1, 6 милијарди динара. 

 


За Дом здравља у Кањижи НИС обезбедио савремену медицинску опрему




Фото: Карољ Пушкаш