Oбнова возног парка Дома здравља

19.07.2023.
 

Општина је Дому здравља у Кањижи поклонила три путничка возила, који су намењени обављању услуге здраствене заштите у селима и Кањижи. Цена аутомобила је 5.550.000 динара, које финансирала општина, како мештани би имали адекватну здравствену заштиту. Градоначелник Роберт Фејсзтамер уручио је кључеве директорици установе Каролини Ђолаи, која се захвалила у име Дома здравља и грађана. 
Ова возила ће углавном користити медицинске сестре, лабораторијски техничари и патронажне сестре. Посетиће пацијенте које треба да збрињаваjу на терену. Истовремено, лекари ће га користити и током кућних посета, или током замене другог лекара и неге на терену. Од три возила, један у Трешњевцу, један у Мартоношу и једно у Канижи обезбедиће квалитетнију бригу о становницима. 
Роберт Фејстамер, председник општине изјавио: 
- Као што сам обећао прошле године, настављамо са обновом возног парка Дома здравља. Kаko би нашим грађанимa могла бити доступна здравственa заштитa у свих 13 насеља наше општине, неопходно је да запослени у установи, медицинске сестре и лекари стигну до пацијената. Установи смо обезбедили 3 нова аутомобила из општинског буџета. 

 





Фото: Карољ Пушкаш