Cеминар „Програм Креативна Европа – припрема пројеката“

13.06.2023.
 

У организацији Деска Креативна Европа Србија, у сарадњи са општином Кањижа у Кањижи се одржава семинар „Програм Креативна Европа – припрема пројеката“ од 12. до 15. јуна (у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и Гарни хотела „Арт“). На основу јавног позива за учесникe, изабран је 21 представник 21 установе и организације из Србије.
Позив је био упућен свим установама и организацијама у култури, као и филмским фестивалима из Србије, који планирају да конкуришу на програм Креативна Европа, независно од тога да ли су учествовали у пројектима међународне сарадње или тек планирају своје међународне активности. 
Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, подизање програмско-организационих капацитета установа и организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе и аудиовизуелних делатности. Такође, семинар се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација из различитих крајева Србије.