Одборници усвојили први ребаланс буџета

19.05.2023.
 

На 23. седници скупштине општине Кањижа пред одборницима су се нашле 14 тачки дневног реда. Од којих требамо издвојити одлуку о начину образовања , задацима и начину рада савета за родну равноправност – рекао је на прес конференцији Ервин Бехаревић, председник Одборничког клуба СНС-а. 
Задатак савета је да прати стање у области родне равноправности, прати примену и предлаже мере за постизање уравнотежене заступљеност послова на местима одлучивања у општини, сарађује са радним телима родну равноправност других јединица локалне самоуправе, аутономне покрајине и републике. Савет је такође дужан да на прописаним обрасцима евидентира податке о родној равноправности. Савет је дужан да поднесе такође и годишњи извештај.  
У наставку седнице одборници су игласали и постављање спомен табле на згради месне заједнице Кањижа у знак сећања на историјски важан датум насељеног места Кањижа на 28 јун 1751 године када је Марија Терезија повељом осигурала статус трговишта. На спомен табли ће стојати натпис на српском и мађарском језику: 28. јуна 1751. Кањижа добила статус слободне варошице са правом одржавања вашара.  
Такође усвојена је и тачка дневног реда која се тиче предлога одлуке о изменама и допунама о буџету општине Кањижа за 2023. годину а тиче се: набавка 3 аутомобила за потребе дома здравља Кањижа. Такође ребалансом буџета се планира улагање у инфраструктуру ка што је: изградња односно раконструкција игралишта у насељеним местима Кањижа, Хоргош, Трешњевац и Мартонош. Изградња фекалне канализације у насељу Васиљево у Хоргошу један од највећих капиталних пројекта на територији општине Кањижа који се у потпуности финансира од стране аутономне покрајине Војводине односно од управе за капитална улагања. Ово је наставак изградње канализације на територији месне заједнице Хоргош где су последњих пар година интензивно развија ова врста инфраструктуре захваљујући одговорној политици владе републике Србије и иницијативи заменика председника општине Кањижа, Небојше Ракића, рекао је Ервин Бехаревић, председник Одборничког клуба СНС-а.   

 





Фото: Карољ Пушкаш