Дугорочно решење против комараца и штеточина у Кањижи

27.04.2023.
 

Локална самоуправа Кањижа и фирма Циклонизација логистика д.о.о. Нови Сад су потписале петогодишњи уговор за сузбијање комараца и штеточина.
Према одредбама дугорочног уговора, локална самоуправа Кањижа ће обезбедити више од 50 милиона динара за спровођење комуналних активности попут дезинфекције, дезинсекције и дератизације у општини у наредних пет година.
У следећих пет година загарантовано је прскање комараца и штеточина на подручју општине Кањижа. Претходних година је ова новосадска компанија такође обављала ове послове, а дугогодишњи уговор има неколико предности - нагласио је Дарио Аћимовић, ПР менаџер компаније Циклонизација Логистика д.о.о. из Новог Сада.
„Један добар део акција моћи ћемо да изводимо биолошком третманима, а када је у питању редукција бројности комараца, третмани који се раде на време биолошким препаратом и ту долазимо до значајне еколошке приче.“
Један од разлога за потписивање дугорочног уговора је и заштита животне средине, а друга предност је брза и делотворна реакција, рекао је Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.
“Будући да је природа непредвидива и нико не може да предвиди какво ћемо лето имати, колико ће бити кишовито, колико ће бити сушно, колико ћемо инсеката, комараца, глодара сусрести, стога петогодишњи уговор предвиђа оквир који можемо користити у било којем тренутку, у било којем тренутку можемо користити услуге ове компаније."
Наредних недеља стручњаци ће пратити временске прилике и развој ларви комараца, а ако се Тиса повуче, кренуће се са уништавањем ларви комараца.
Више информација:

 


Дугорочно решење против комараца и штеточина у Кањижи




Фото: Карољ Пушкаш