Подела опреме за пречишћавање ваздуха

17.02.2023.

У Кањижи је прошле недеље извршена додела опреме за пречишћавање ваздуха која је (у другом кругу) обезбеђена од стране општине оним институцијма и организацијама у чијим јавним просторјама борави много људи.
Члан општинског већа Зоран Томин, задужен за екологију и заштиту животне средине је рекао да  локалне саоуправе има еколошки буџет, као већина других општинаи поделом пречистача за ваздух постају сервис грађана. – Од прошле године додељујемо најсавременије пречистаче ваздуха. У протеклој години пречистачи су подељене институцијама у којима се највише крећу грађани и то су биле  све институције са  територије  места Кањижа. Ове године  добијају  све месне заједнице на територији целе  општине. Ова гарнитура локалне самоуправе  у овом и претходном сазиву је показала да води рачуна о здравству и да је учињено изузетно много  за његов развој,  рачунајући и домове здравља.  Додела пречистача за ваздух је креативан заокрет у којем ће саме месне заједнице одлучити где ће их  поставити.
Један од представника месних заједница Милутин Граовац , председник Месне заједнице Велебит је рекао да  је пречистач ваздуха најпотребнији предшколској установи и основној школи у селу и да ће га тамо и поставити.
Више информација:

 


Подела опреме за пречишћавање ваздуха

Освеживачи ваздуха за све месне заједнице




Фото: Карољ Пушкаш