Завршена прва фаза радова на деоници пута између Шупљака и Малих Пијаца

18.01.2023.
 

Завршена прва фаза радова на деоници пута између Шупљака и Малих Пијаца, пресвучен је нови слој струганог асфалта и проширен је пут.
Град Суботица и локална самоуправа општине Кањижа ће конкурисати код Фонда за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине за средства у циљу асфалтирања овог пута, рекао је др Балинт Пастор, председник Скупштине града Суботице и Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа. Врло узак пут је био у јако лошем стању због интензивног саобраћаја.
Саобраћај је веома фреквентан на деоници пута између Шупљака и Малих Пијаца, јер је то најближи пут између Суботице и Кањиже. Ивице уског пута су већ биле окрњене, па је било крајње време да се то санира.
Пољопривредна механизација локалних пољопривредника и саобраћај камиона који су пролазили такође су погоршали квалитет пута. Возачи аутомобила такође често возе неприлагођено.
Локална самоуправа Кањижа одржава део пута у дужини од око 3,2 километра која припада тој општини, али то дугорочно није исплативо. Две локалне самоуправе заједно раде на решавању проблема.
Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа каже: „Још прошле године је била једна стручна расправа између локалне самоуправе Града Суботице и локалне самоуправе општине Кањижа да ову деоницу пута који повезује ова два града треба озбиљније планирати и обновити. Заједнички је израђена пројектна документација, а план изградње ове деонице пута сада има одобрене нацрте."
Деоница пута између Шупљака и Малих Пијаца ће бити обновљена у две фазе. У првој фази радова пут је пресвучен струганим асфалтом и проширен је. Очишћен је канал који се налази уз пут и направљени су канали за одвођење атмосферских вода.
Др Балинт Пастор, председник Скупштине града Суботице каже: „Захваљујући овим радовима, овај пут је много квалитетнији него што је био пре. Што је још важније, ови радови служе као основа за следећу фазу радова. За следећу фазу радова бисмо желели да током ове године конкуришемо код Фонда за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине за средства помоћу којих би овај путни правац постао прави нормалан пут са две траке и на тај начин би се смањила удаљеност између Суботице и Кањиже."
Радови на деоници од скоро два километра, који припада граду Суботици, су коштали око 11,8 милиона динара.
Више информација:

 


Завршена прва фаза радова на деоници пута између Шупљака и Малих Пијаца