У Кањижи свечано отворена

10.12.2022.
 

Објекат на обали Тисе првенствено користе сарадници и волонтери Канцеларије за младе општине Кањижа и локална омладина. У прошлости је Кућа на плажи, између осталог, служила као дискотека на плажи и друштвени простор.


Радови на објекту Кућа на плажи у Кањижи су завршени. Млади ће и у наредном периоду имати жељу да овај реновирани објекат искористе за разнолике и узбудљиве садржаје.


Лаура Ивановић, координаторка, Канцеларија за младе општине Кањижа каже: "Током целог лета ми се уствари преселимо овде и организујемо све врсте програма, од филмских клубова до слам поезије, музичких вечери, имали смо дискотеку на плажи, тако да овде организујемо врло различите и многобројне програме."


Инвестиција је реализована захваљујући средствима Министарства омладине и спорта у износу од 2,5 милиона динара, у чему је локална самоуправа Кањижа учествовала са 10 посто.
Агнеш Багањ, чланица Општинског већа задужена за омладину каже: „Обновљен је део кровне конструкције, спољна и унутрашња структура је обновљена, зграда је добила нове прозоре и нова врата, затим такође је окречена, а њена функција ће бити мало промењена. Свакакве врсте активности су се одвијали овде у згради последњих година, али увек је било простора и за омладинске манифестације."


На свечаном отварању, које је уједно обележило и завршетак године Канцеларије за младе, додељена је награда за волонтерку године коју је заслужила Александра Панић.


Више информација:

 


У Кањижи свечано отворена "Кућа на плажи"