Усвојен Акциони план за побољшање положаја Рома

28.10.2022.
 

На седници Скупштине општине је усвојен Акциони план за период од 2022-2026 који се односи на побољшање положаја Рома који живе у општини.Такође су усвојени годишњи извештаји и планови Основне музичке школе и Предшколске установе „Наши бисери“. 
„Оно чему се одборници данас расправљали јесте и трећи измена програма плана пословања привредног друштва Потиски водоводи из Хоргоша. Овај је трећа измена пословања друштва. План пословања током године се мења по готово сад у овој ситуацији када су кретање на тржишту мењају из дана у дан" - рекао је Марко Ждеро члан општинског већа након седнице. 
Тибор Плетикосић, шеф одборничке групе СВМ-а у Скупштини општине Кањижа издвојио: „Морам да истакнем да ће доћи до промена у санкционисању оних који наносе штету на земљишту локалне самоуправе. Исто важи и за оне који чине штету на објектима и општинским средствима. Одређене накнаде штете се морају наплатити онима који чине штету на путевима, било да се ради о индивидуалним произвођачима или предузетницима. То је неопходно због обнове пољских путева који се врло често преоравају.“ 
Више информација: 

 


Усвојен Акциони план за побољшање положаја Рома