За културу Кањиже 15 милиона динара

20.10.2022.
 

Министарство културе и информисања у претходне три године уложило је више од петнаест милиона динара у побољшање услова рада Образовно културне установе Цнеса у Кањижи. Министарка маја Гојковић оценила је да ова улагања стављају Кањижу на мапу као центар културе овог дела Србије. видео ицон 
Након замене седишта у великој сали културног центра, а касније и постављања нове противпожарне заштите, последњи пројекат био је посвећен климатизацији галерије и позоришта, вредан седам милиона динара. 
“То нам је много значајно јер је у летњем периоду било скоро немогуће користити ове просторије због великих врућина”- каже директор Културне установе “Цнеса” Кањижа Карољ Шарњаи. 
У унапређење услова рада ове установе, у оквиру програма “Градови у фокусу”, Министарство културе и информисања је у претходне три године уложило више од петнаест милиона динара. 
“То је мултифункционални објекат који Кањижу ставља на мапу као центар културе овог дела Србије и Аутономне покрајине Војводине”- оценила је министарка културе и информисања Маја Гојковић. 
Општине попут Кањиже рачунају на подршку Министарства за пројекте попут овог, за које у својим буџетима немају довољно средстава. 
“Када ми дајемо само сопствено учешће од петнаест до двадесет посто, онда једноставно имамо много више могућности за спровођење и културолошких развојних пројеката”- сматра председник општине Кањижа Роберт Фејстамер. 
Председник општине Кањижа и министарка културе разговарали су о будућим пројкетима, пре свега у сфери културног туризма, као што су реконструкција трга и улагања у обнову двораца. 
Више информација: 

 


За културу Кањиже 15 милиона динара

Кањижа је један од културних центара Србије




Фото: Карољ Пушкаш