У општини Кањижа прикупљено 1,5 тона електричног отпада

17.10.2022.
 

Протеклих недеља је организована акција у склопу које су организатори прикупљали некоришћене кућне апарате, електронске апарате и опрему и обезбедили су њихов бесплатан превоз. 
Последњих недеља су грађани у свих 9 месних заједница општине Кањижа имали прилику да одложе свој електронски отпад. Акција је одржана у суботу у Кањижи. Мештани су били задовољни због ове могућности.

„Донела сам један стари телевизор, кућиште од рачунара, штампач и стари факс. Били су јако фини, успела сам све да предам" - каже Нада Костић из Кањиже.

Ову акцију је у потпуности подржала локална самоуправа Кањижа, каже Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа: „Уверен сам да ову акцију можемо организовати и следеће године. Ова врста акције кошта око пола милиона динара, што пада на терет локалне самоуправе, али како имају обичај да кажу, заштита животне средине и уопштено заштита самог нашег здравља се не може вредновати и изразити у новцу. Мислим да живот у чистијем и зеленијем окружењу нема цену."

Прикупљени отпад ће се послати на за то предвиђено место, где ће се разврстати, а затим ће се одговарајући делови рециклирати, додао је Зоран Томин члан Општинског већа задужен за подручјe заштита животне средине.

 

Више информација:

 


У општини Кањижа прикупљено 1,5 тона електричног отпада




Фото: Карољ Пушкаш