Обнавља се кућа за младе на штранду

14.10.2022.
 

Вредност инвестиције је 2,5 милиона динара који је уз локалну самоуправу Кањиже обезбеђени и на конкурсу Министарства за омладину и спорт. Штранд кућу млади ће моћи да користе од пролећа 2023. године.

На штранд кући на Тиси код Кањиже увелико трају радови. Обновљен је део крова, спољашни простор терасе  добио је нову фасаду, урађена је замена плафона у унутрашњости просторије, обновљена је дрвенарија, као и електро инсталација, а и окречен је и унутрашњи и спољашњи део објекта.

„Овај објекат намењен је младима, биће у служби активног и корисно проведеног слободног времена младих, и са тим желимо да помогнемо да младе што лакше укључимо у друштвени живот, односно да подржимо њихов останак овде“ каже Агнеш Багањ, чланица Општинског већа задужена за омладину.

У вођењу локалне политике, општина Кањижа окренута је очувању породице и ту спада и подстицање корисно проведеног слободног времена младих који похађају средње школе и факултете. Са обновом штранд кућице већ два објекта могу да обезбеде простор за  окупљање младих.

„Дакле, почевши од малих програма, до музичких манифестација, до диско вечери, све то може овде да се организује. Овде у Кањижи млади ће имати на располагању две комплетне инфраструктуре. Једна је Омладински центар, који је погодан за јесење и зимске месеце и омладинска кућа овде доле, на обали Тисе“ каже Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа.

Очекује се да штранд кућа на обали од 1. маја  угости програме у организацији младих.

 

Више информација:

 


Обнавља се кућа за младе на штранду у Кањижи




Фото: Карољ Пушкаш