Неколико институција опремљено је опремом за пречишћавање ваздуха

11.10.2022.
 

Пре свега, општина је донирала опрему за пречишц́авање ваздуха оним институцијама и организацијама чије јавне просторије посец́ује много људи.

Опрему за пречишц́авање ваздуха од сада имаће и седиште локалног Културног друштва Свети Сава, које скоро свакодневно посец́ује десетине људи. Корнелиа Вадас уметнички директор каже: „Заиста, много људи посец́ује и учествује у раду друштва, од трогодишње деце до одраслих. Заиста је добро, јер играмо и певамо у једном простору, и биц́е нам боље, јер ц́е ваздух у просторији бити чистији.“

Укупна вредност инвестиције износи милион динара, које је обезбедила општина Кањижа.  
Роберт Фејстамер градоначелник каже: „Уверен сам да ц́емо, поред чињенице да ц́е све наше институције имати користи, моц́и да наставимо са оваквим инвестицијама у наредном периоду, јер су епидемија вируса и последњих неколико година показали да је важно да се бавимо овим здравственим стварима."

Зоран Томин члан Општинског већа задужен за подручјe заштита животне средине каже: „Услужни центар у згради Скупштине града, полицијска станица, зграда Дома здравља, седиште Културног друштва Свети Сава, Арт Цафе, као и католичка и православна црква добили су опрему за пречишц́авање ваздуха.”

 

Више информација: 

 


Неколико институција у Кањижи опремљено је опремом за пречишћавање ваздуха




Фото: Карољ Пушкаш